Vergoedingen voor BMR vaccinatie (bof, mazelen, rode hond)

Zorgverzekering vergelijken? Op zoek naar een zorgverzekering die BMR vaccinatie (bof, mazelen, rode hond) vergoedt? Zorgwatch laat zien wat de basisverzekering vergoedt voor BMR vaccinatie (bof, mazelen, rode hond). Daarnaast geven wij een overzicht welke aanvullende zorgverzekeringen van iedere zorgverzekeraar voor BMR vaccinatie (bof, mazelen, rode hond) extra dekking geven.

BMR vaccinatie (bof, mazelen, rode hond)

De BMR-vaccinatie beschermt het kind tegen:
  • Bof: Een kinderziekte (ook wel parotitis epidemica of dikoor genoemd) veroorzaakt door de paramyxovirus. De bekendste verschijnsel is een ontsteking van de speeksel klier. De bof zelf is niet ernstig echter de mogelijke complicaties (oa. hersenvliesontsteking, testikelontsteking, onvruchtbaarheid, doofheid en blindheid) zijn dat wel. Vandaar dat er er gevaccineerd wordt.
  • Mazelen: Een zeer besmettelijke virus die tot uiting komt met zware griep verschijnselen en rood-paarse vlekjes. Mazelen (morbilli) is niet te behandelen en gaat na een week over. De risico op complicaties is hoog. Vooral (1 op 5 kans) longontsteking en middenoor onsteking , maar ook hersenontsteking. In sommige gevallen muteert de virus naar mazelenencefalitis welke fataal is.
  • Rodehond: Een virale kinderziekte veroorzaakt door de rubellavirus. Rodehond (rubella) zelf is redelijk onschuldig met symptonen als koorts, rode vlekjes en lichte oogontsteking. Complicaties kunnen leiden tot hersen- en gewrichtsontsteking. Het risico van rodehond is echte voor zwangere vrouwen. Bij besmetting leidt rodehond tot miskramen of ernstige geboorteafwijkingen als blindheid, doofheid of hartafwijking.
De eerste BMR-vaccinatie krijgt het kind als deze ongeveer 14 maanden oud is. Deze BMR-vaccinatie krijgt het kind op consultatiebureau. Op het moment dat het kind de leeftijd van 9 jaar heeft bereikt zal deze een 2de BMR-vaccinatie (herhaling) krijgen. Deze BMR-vaccinatie wordt gegeven door de GGD of CJG (Centrum voor jeugd en gezin).
Vergelijk nu

Vergoeding basisverzekering

De basisverzekering vergoedt 100% van de kosten voor BMR vaccinatie (bof, mazelen, rode hond) (tot 18 jaar of vrouwen tot de overgang)