Vergoedingen voor Eerstelijns psychologische zorg (GB-GGZ)

Zorgverzekering vergelijken? Op zoek naar een zorgverzekering die Eerstelijns psychologische zorg (GB-GGZ) vergoedt? Zorgwatch laat zien wat de basisverzekering vergoedt voor Eerstelijns psychologische zorg (GB-GGZ). Daarnaast geven wij een overzicht welke aanvullende zorgverzekeringen van iedere zorgverzekeraar voor Eerstelijns psychologische zorg (GB-GGZ) extra dekking geven.

Eerstelijns psychologische zorg (GB-GGZ)

Eerstelijns psychologie (GB-GGZ) zorg is professionele hulp door bijvoorbeeld huisarts, maatschappelijk werker of psychloog bij psychische klachten. Een van de belangrijkste punten van eerstelijns psychologische zorg is dat deze makkelijk te benaderen is en laagdrempelig is. Bij eerstelijns psychologie gaat de zorgaanbieder aan de hand van gesprekken, vragenlijsten of testen, de problemen in kaart brengen en een behandelplan maken. Het doel van het behandelplan is om samen tot een oplossing te komen om je problemen te verhelpen. Daarnaast is het mogelijk dat de zorgaanbieder uit de eerstelijns psychologie doorverwijst naar een andere hulpverlener.
Vergelijk nu

Vergoeding basisverzekering

De basisverzekering vergoedt 100% van de kosten voor Eerstelijns psychologische zorg (GB-GGZ)na verwijzing huisarts/medisch specialist

Vergoeding aanvullende zorgverzekeringen

De Friesland Zorgverzekeraar
 • AV Extra
  maximaal €375,- na verwijzing huisarts/medisch specialist
  € 24,25
 • AV Optimaal
  maximaal €375,-
  € 49,95
 • Mediumpolis
  100% (Max 2 behandelingen)
  € 18,35
 • Largepolis
  100% (Max 4 behandelingen +100% van de eigen bijdrage)
  € 35,65
 • Extra Largepolis
  100% (Max 6 behandelingen + Volledige vergoeding van de eigen bijdrage)
  € 64,86
Studenten Goed Verzekerd
 • 2 sterren
  100% (Max 2 behandelingen. Vergoeding van de wettelijke eigen bijdrage van € 20 per zitting en/of € 50 voor programma tot max €100)
  € 15,73
 • Extra ZEKUR
  maximaal €500,- (Max 5 zittingen per jaar. Het meerdere boven de 5 zittingen per jaar en de eigen bijdrage tot max. € 500,0. )
  € 34,95
Zilveren Kruis Achmea
 • Plus polis 2 sterren
  100% (Max 2 behandelingen. Vergoeding van de wettelijke eigen bijdrage van € 20 per zitting en/of € 50 voor programma tot max €100)
  € 19,95