Vergoedingen voor Hielprik (PKU/CHT/AGS/CF onderzoek)

Zorgverzekering vergelijken? Op zoek naar een zorgverzekering die Hielprik (PKU/CHT/AGS/CF onderzoek) vergoedt? Zorgwatch laat zien wat de basisverzekering vergoedt voor Hielprik (PKU/CHT/AGS/CF onderzoek). Daarnaast geven wij een overzicht welke aanvullende zorgverzekeringen van iedere zorgverzekeraar voor Hielprik (PKU/CHT/AGS/CF onderzoek) extra dekking geven.

Hielprik (PKU/CHT/AGS/CF onderzoek)

In de eerste week na de geboorte van het kind wordt er wat bloed afgenomen uit de hiel van de baby. Het bloed wat word afgenomen tijdens de hielprik wordt dan verstuurd naar een laboratorium die het bloed onderzoeken op enkele zeldzame ziektes. Enkele van deze ziektes zijn:
  • Phenylketonurie (PKU): Een ongeneeslijke, erfelijke stofwisselingsziekte waarbij de lever aminozuur niet goed verwerkt. Het kind zal haar leven lang een speciaal dieet moeten volgen
  • Congenitale hypothyreo├»die (CHT): Een aangeboren aandoening waarbij de schildklier te weinig of geen hormonen maakt. Vaak is dit terkort tijdelijk en goed te behandelen met medicijnen.
  • Adrenogenitaal syndroom (AGS): Een erfelijke aandoening van hormoonproductie van de bijnierschors, die zorgt voor een stoornis in de ontwikkeling van de geslachtsorganen. De aandoening is goed te behandelen met medicijnen en evt. een chirurgische ingreep.
  • Cystic Fybrosis (CF): Cystic Fybrosis, oftwel taaislijmziekte, is een erfelijke aandoening waarbij de productie van slijm in het lichaam niet goed werkt. Het slijm is taaier en zouter dan normaal. De levensverwachting van kinderen waarbij taaislijmziekte is vastgesteld is op dit moment 50 jaar.
  • Sikkelcelziekte: Een ongeneeslijke en erfelijke vorm van bloedarmoede, waarbij de rode bloedcellen de vorm hebben van halve manen (normaal: rond). Het lichaam breekt deze snel af waardoor er bloedarmoede ontstaat.
In het geval dat de uitslagen goed zijn ontvangt men geen bericht.
Vergelijk nu

Vergoeding basisverzekering

De basisverzekering vergoedt 100% van de kosten voor Hielprik (PKU/CHT/AGS/CF onderzoek)