Hoe lang duurt zorgverzekering aanvragen?

Het aanvragen van een zorgverzekering duurt enige tijd, maar hoe lang duurt het om een zorgverzekering aan te vragen?

Over het algemeen hangt hoe lang het duurt om een zorgverzekering aan te vragen af van hoe snel je in staat bent de vragen te beantwoorden die je gesteld worden. En hoe volledig je aanvraagformulier is. Over het algemeen kan hoe lang het duurt om een zorgverzekering aan te vragen variëren, afhankelijk van de volledigheid van de aanvraag en hoe snel je in staat bent informatie te verstrekken die gebruikt zal worden om een schatting te berekenen op basis van een offerte van een maatschappij die je gekozen hebt.

Hoe lang het duurt om een zorgverzekering aan te vragen kan zo snel zijn als een paar uur of zo lang als een week of twee weken, maar onder normale omstandigheden valt hoe lang het duurt om een zorgverzekering aan te vragen over het algemeen binnen een paar dagen.

In het algemeen kan hoe lang het duurt om een zorgverzekering aan te vragen sterk variëren – overal tussen twee dagen en twee weken, afhankelijk van hoe uitgebreid de vragen zijn die tijdens het proces gesteld worden en hoe lang je medische geschiedenis en je huidige zorgverzekering is, samen met eventuele reeds bestaande aandoeningen die speciale aandacht vereisen.

Hoe vraag je een zorgverzekering aan?

Een zorgverzekering vraag je aan door het invullen van een aanvraagformulier. Meestal is het een online aanvraag. Deze vul je aan met een gezondheidsverklaring. Het kan zijn dat je extra medische vragen moet beantwoorden. In sommige gevallen zal er een keuring plaatsvinden.

Waar vraag je zorgverzekering aan?

Je kunt een zorgverzekering aanvragen bij particuliere verzekeraars zoals CZ en Zilveren Kruis.

Je aanvraag doe je online via de website van de verzekeraar. Ook zijn er vergelijkingssites welke je helpen een keuze te maken voor de juiste zorgverzekering.

Een Nederlandse basisverzekering is verplicht en je kan daarbij een aanvullende verzekering afsluiten. Dit kan je bijvoorbeeld doen voor tandarts kosten.

Hoe lang van te voren zorgverzekering aanvragen?

Als je je zorgverzekering vóór 1 januari hebt opgezegd, dan heb je tot 31 januari de tijd om een nieuwe aan te vragen.

Wil je een zorgverzekering afsluiten na 31 januari? In de volgende situaties kun je tussentijds een nieuwe zorgverzekering aanvragen: 

  • Je bent 18 jaar geworden.
  • Je komt uit het buitenland. Dan ben je verplicht om een basisverzekering af te sluiten.
  • Als je zorgverzekeraar tussentijds de polisvoorwaarden aanpast.
  • Je komt uit militair dienstverband. Dan ben je verplicht om een basisverzekering af te sluiten.
  • Je collectieve zorgverzekering wordt beëindigd.
  • Je gaat scheiden.
  • Je bent momenteel niet verzekerd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *