Chris Oomen (DSW): Weg met vrijwillig eigen risico

De enige verzekeraar in het land die bekend staat achter solidariteit te staan ipv. winst bejag laat via haar topman weer van zich horen. In een open brief in de Telegraaf betoogt hij dat het vrijwillig eigen risico niet eerlijk is. Hier zijn we helemaal mee eens, sterker nog 3 jaar geleden hebben we exact dit al betoogd.
Dhr. Oomen snijdt hier een van de belangrijke punten aan, die zorgen dat ons zorgstelsel alles behalve solidair is.

Vrijwillig eigen risico
Naast het verplicht eigen risico, waar mensen al financieel gestraft worden als onverhoopt iets mankeren, is er ook het vrijwillig eigen risico. Mensen (vooral 35 jaar en jonger) die gezond zijn en waarbij het risico dat ze iets krijgen heel laag is, hebben de mogelijkheid om tot € 500,- extra eigen risico te pakken in ruil voor premie korting. Deze korting is al gauw zo’n € 20,- per maand. Maar dan het probleem: iemand die gezond is, levert geen ‘bijdrage’ aan de totale zorgkosten, deze blijven gelijk. Maar deze gezonde persoon krijgt wel premiekorting, wie betaalt dit verschil? Juist degene die niet het risico kunnen dragen, die wel iets mankeren.

Afschaffen dus
We zijn blij deze niet-solidaire mogelijkheid nu aan de kaak wordt gesteld door DSW Topman Chris Oomen. We hopen dat er nu eens een keer actie wordt genomen door het kabinet.
Tevens willen we opmerken dat bovenstaande argumentatie ook 1-op-1 kan worden toegepast op de collectiviteitskorting, beide afschaffen dus!

23-12-2017 | 15:46 | Bron: telegraaf.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *