Zorgverzekering 2018

Het nieuwe zorgseizoen is weer begonnen. Zorgverzekeraars duikelen over elkaar heen om zichzelf op de schouders te kloppen dat ze hun reserves hebben ingezet zodat de premie niet veel stijgt of juist licht daalt. Ondertussen stijgen de aanvullende verzekering weer met 10%+ maar dat zeggen ze er niet bij. Uiteraard kun je bij Zorgwatch.nl alle zorgverzekeraars objectief vergelijken en de voor jou goedkoopste zorgverzekering rolt er automatisch uit.

De volgende zaken veranderen dit jaar in de basisverzekering:

  • Heb je artrose aan je knie- en heupgewrichten? In 2018 vergoedt de basisverzekering 12 behandelingen oefentherapie.
  • Oncologie patiënten die in het ziekenhuis immuuntherapie ondergaan, krijgen in 2018 een vergoeding voor zittend ziekenvervoer van en naar de behandeling.
  • Verpleging en verzorging die samenhangt met geneeskundige zorg voor kinderen tot 18 jaar wordt voortaan vergoed uit de basisverzekering.
  • Maagkankerpatiënten met uitzaaiingen op het buikvlies krijgen een nieuwe behandeling de komende vijf jaar vergoed. De combinatie van een operatie en het spoelen van de buik met verwarmde anti-kankermedicijnen wordt als proef in het basispakket opgenomen. De minister hoopt dat de komende vijf jaar uitwijzen of de behandeling inderdaad werkt en vergoeding de moeite waard is. Na afloop beslist het kabinet of de behandeling in het basispakket blijft.
  • Het medicijn ‘Orkambi’ wordt toch opgenomen in het basispakket. Vanaf 1 november 2017 is het beschikbaar voor mensen met taaislijmziekte (cystische fibrose).

Het eigen risico blijft gelijk en nog steeds veels te hoog. DSW heeft als protest hun eigen risico met 10 euro verlaagd naar 375,-. Hopelijk gaat politiek den Haag eens nadenken over het huidige stelsel maar we zijn er weer bang voor.

10-11-2017 | 17:13

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *