‘Zorgverzekering kan honderden euro’s goedkoper’

Nederlanders kunnen honderden euro’s besparen door kritisch naar hun zorgverzekering te kijken.
Dat stelt Wynand van de Ven, hoogleraar zorgverzekeringen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, tegen NU.nl.

Van de Ven onderzocht met twee collega’s de financiële gevolgen van het vrijwillig verhogen van het eigen risico. Bijna de helft van alle verzekerden bleek achteraf voordeliger uit te zijn als ze het verplicht eigen risico met 500 euro hadden verhoogd.

In het slechtste scenario lijdt de verzekerde 200 euro verlies ten opzichte van een polis zonder verhoogd eigen risico. Maar voor 40 procent van de bevolking geldt dat de zorgkosten het verplichte eigen risico van 375 euro niet overstijgen, waardoor de verzekerde de volledige premiekorting in eigen zak steekt.

Ook gaat van de Ven in op de aanvullende verzekeringen, “Nederlanders zijn zwaar oververzekerd” zo stelt hij, ” 90 procent sluit een aanvullende verzekering af, terwijl de minister keer op keer bevestigd heeft dat alle noodzakelijke zorg in de basisverzekering zit.” Vaak zijn de kosten die men maakt voor bijvoorbeeld fysiotherapie lager dan de totale jaarpremie van een aanvullende verzekering.

Verder geeft van de Ven aan dat nog een grote groep mensen veel kan besparen door over te stappen, waarbij ze nog moeten letten op de gewenste keuzevrijheid en de contracten van zorgverzekeraars met zorgverleners

31-10-2014 | 16:57 | Bron: nu.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *