Zorgpremies voor 2016 zijn bekend

De deadline van 19 november 2015 is inmiddels verstreken en de zorgpremies voor 2016 zijn bekend. Althans, bijna alle zorgpremies zijn bekend. Ook dit jaar zijn er weer labels van zorgverzekeraars die niet op/voor de deadline hun premies op hun website publiceren. Onder meer Care4me, Select & Go (verzekeraar mede van Independer), youcare.nu en de Goudse zijn niet op tijd. Wij houden ze in de gaten en noteren de premies zodra deze bekend worden gemaakt.

Zoals overal al is geschreven, zijn de premies van de basisverzekeringen licht gestegen. Wij zullen hiervan nog een overzicht publiceren. Echter er zijn een aantal veranderingen die een veel grotere impact voor consumenten hebben…

End of life voor 3 zorgverzekeraars
Er zijn 3 labels zorgverzekeraars minder om uit te kiezen. Dit levert altijd aparte berichtgeving of zelfs mogelijkheden om extra eurootjes te verdienen voor zorgverzekeraars

De zorgverzekeraar gericht op vrouwen, Energiek, is opgenomen in Salland Zorgdirect. Voor huidige klanten heeft dit grote gevolgen. Zo verdwijnen bijvoorbeeld de ruime dekkingen op gezinsplanning. Tevens zijn de premies voor een soortgelijk pakket duurder bij Salland Zorgdirect. Klanten van Energiek werden onaangenaam verrast. Uit de brief die klanten kregen, bleek dat de premie (onterecht) flink steeg. Zo veranderd de premie van bijvoorbeeld een Energiek basispakket en plus aanvullende verzekering van € 109,23 in 2015 naar € 132.90 per maand bij Salland Zorgdirect in 2016. Wat ons wel opviel was dat er geen online gemak collectiviteit werd aangeboden. Scheelt toch weer 10% korting weggeven aan mensen die dat niet in de gaten hebben, hè Salland / ENO?

IZA, een label van VGZ, is samengegaan met VGZ (zo meldt hun website). In andere woorden, VGZ heeft de stekker uit IZA getrokken en klanten worden overgezet naar VGZ zelf.

Ook ASR heeft een label minder, Beterdichtbij is opgenomen in de Amersfoortse. Een keus die wij wel begrijpen, Beterdichtbij heeft nooit echt iets aan populariteit gewonnen.

Zorgverzekeringen toch een stuk duurder
Wat ons opviel aan alle premiewijzigingen was niet zozeer dat de basispremie omhoog ging, maar vooral de stijging van de premies van aanvullende verzekeringen. Dit terwijl er links en rechts behoorlijk werd beknibbeld op de dekkingen. In sommige gevallen steeg de premie van aanvullende verzekeringen wel tot 50%. Bij slechts enkele verzekeraars steeg de premie van de pakketten niet of nauwelijks.

Ook zagen we premies voor modules soms flink stijgen. Zelfs terwijl er vergoedingen uit enkele modules werden gehaald en deze in nieuwe modules werden gelanceerd (tegen extra premie uiteraard). Wij denken niet dat dit idee voortkwam uit de “praat, denk en beslis mee” campagne van deze verzekeraar.

Graag willen wij consumenten ook wijzen op de leeftijdstoeslag op diverse aanvullende pakketten en modules. Bij een heel aantal verzekeraars zijn deze flink uitgebreid en verhoogd, zonder dat dit ergens duidelijk gecommuniceerd staat.

Op onze vergelijktool kun je makkelijk en overzichtelijk alle zorgverzekeringen vergelijken. Enkel op basispremie of door zelf vergoedingen te zoeken/selecteren. Eventuele leeftijdstoeslagen worden automatisch meegenomen in de premies op basis van de opgegeven leeftijd.20-11-2015 | 01:27

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *